Обратно към пълната версия на статията »

Хиршер: Мога да спечеля голямата Световна купа

Хиршер: Мога да спечеля голямата Световна купа
„Има основания да смятам, че мога да спечеля голямата Световна купа, но сега мисля състезание за състезание“, сподели Хиршер. Снимка: bbc.co.uk
A A+ A++ A

Победителят в днешния гигантски слалом в българския ски курорт Банско Марсел Хиршер вярва, че може да спечели голямата Световна купа.

„Мисля, че това бе едно от най-добрите ми бягания в гигантския слалом. Има основания да смятам, че мога да спечеля голямата Световна купа, но сега мисля състезание за състезание“, сподели Хиршер след старта, предаде БГНЕС.

„Ако карам предпазливо, това е начинът да го направя. Всеки път, когато стартирам състезание, се затварям в себе си, остават само пистата, ските и аз“, добави австриецът.

Той е вече на 118 точки от водача за големия кристален глобус Ивица Костелич, който е аут за три седмици с контузия в коляното.

Втори в таблицата пък е Беат Фойц, на 48 точки пред Хиршер. При победа в утрешния слалом, отново в Банско, Хиршер може съвсем да се доближи до Костелич.

Предвид отсъствието на двамата си големи конкуренти за трофея, австриецът се представи по най-добрия начин и спечели състезанието.

След първия манш Хиршер записа страхотен втори, за да увеличи напрежението върху водача от сутринта, световния шампион Тед Лигети.

Американецът направи голяма грешка и в крайна сметка подари на Хиршер седмата му победа за сезона с комбинирано време 2:25.35 минути.

Италианецът Масимилиано Бардоне остана втори, на 1.39 секунди от победителя, за третия си пореден подиум в дисциплината. 20-годишният австриец Марсел Матис пък записа първия си подиум в кариерата.

#Марсел Хиршер #ски #Банско #гигантски слалом