Обратно към пълната версия на статията »

Марсел Хиршер спечели гигантския слалом в Банско

Марсел Хиршер спечели гигантския слалом в Банско
Австриецът Марсел Хиршер спечели гигантския слалом в Банско, кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини. Снимка: livesport.bg
A A+ A++ A

Австриецът Марсел Хиршер спечели гигантския слалом в Банско, кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Той измина трасето на пистата „Бъндеришка поляна“ за общо време от двата манша – 2 минути, 25 секунди и 35 стотни, предаде БНТ.

Втори на 1 секунда и 39 стотни завърши Масимиляно Блардоне от Италия. Третото място зае младият австриец Марсел Матс с 1 секунда и 46 стотни изоставане от победителя.

Лидерът след първия манш Тед Лигети от САЩ не завърши състезанието.

В генералното класиране за световната купа Хиршер вече има 925 точки и изостава от лидера Ивица Костелич на 118 точки. В класирането за малката световна купа в гигантския слалом, Марсел вече е лидер с 465 точки.

Българите Никола Чонгаров и Георги Георгиев не успяха да се класират за втория манш. Първият завърши на 41-во място – на 4 секунди и 35 стотни от водача Лигети, а Георгиев не успя да финишира.

Легендата Боде Милър отпадна след манша, тъй като загуби равновесие няколко метра преди финала. Американецът все пак успя да финишира, но с изоставане от 16 секунди и 31 стотни, което му отреди последно място.

Утре от 10:00 часа ще започне и слаломът в Банско.

#Марсел Хиршер #ски #Банско #гигантски слалом