Обратно към пълната версия на статията »

Запрянов: В новия медиен съюз няма да има жълти издания

Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В новоучредения Български медиен съюз няма да могат да членуват жълти издания, заяви Валери Запрянов, председател на новото сдружение.

Сдружението, учредено в петък като алтернатива на Съюза на издателите в България, има управителен съвет от 13 души, сред които са Тошо Тошев, Делян Пеевски, Бистра Узунова, Красимир Узунов и др., а членовете на новия съюз са 35, сред които Асоциацията на рекламните агенции, разпространителите, АМБО, както и издания зад граница. За председател на Контролния съвет е избран Красимир Гергов.

Зам.-председатели и членове на Председателския съвет са Мартин Радославов, Тодор Батков, Димитър Друмев и Светлана Шаренкова.

Обявеното за петък Общо събрание на Съюза на издателите е отложено, очаква се то да се свика до дни и на него членовете да обявят вливането си в новия медиен съюз, обяви Тодор Батков, цитиран от БГНЕС.

„Идеята ни е новият съюз да обединява всички медии, ще създадем и Одит бюро по тиражите и продажбите“, заяви зам.-председателят Димитър Друмев.

В момента се подготвя Етичен кодекс, който до 1 месец ще бъде подписан от членовете, които ще се задължат да го спазват, съобщи председателят на съюза Валери Запрянов.

„Новото ръководство ще възстанови наградата „Черноризец Храбър“, която няма да е само за печатни издания“, подчерта той.

Според него и колегите му Съюзът на издателите няма моралното право да връчва тази награда, защото бе бойкотирана от определени среди в него, амбицирани на всяка цена да оглавят структурата.