Обратно към пълната версия на статията »

Маршрутка уби студентка, МВР не казва - бТВ

A A+ A++ A

22-годишна студентка е била блъсната и убита от маршрутка в Студентски град в София на 14 февруари.

Инцидентът не е бил оповестен от МВР, предаде bTV в петък, въпреки че от полицията отрекоха да са го прикривали.

Около 22 часа в Деня на влюбените 22-годишната студентка от Плевен Марияна Карабулева тръгва заедно с приятели към столично заведение, за да празнуват.

Тъй като тротоарът е непроходим от сняг, младежите се движат по пътното платно, но спазвайки правилата - срещу движението.

В другото платно се е движел автобус, а зад него маршрутка, чийто шофьор решил да изпреварва. Участъкът не е бил осветен и при изпреварването маршрутното такси удря момичето в гръб. Студентката умира на място.

„Както си вървях, чух два силни удара. Като се обърнах, видях, че след като е блъснала Марияна, маршрутката се е ударила в автобуса. След удара Марияна е прехвърчала някакви метри и падна в краката ми. Главата й беше разбита и имаше кръв навсякъде“, разказва приятелят на загиналото момиче Симеон Прусийски.

Маршрутното такси се е движело по линия № 18 - от село Кътина до жк „Дружба 1“, но било празно. Шофьорът Димитър Димитров, на 67 г., обяснил пред полицаите, че не е видял компанията.

„Късно е забелязал пешеходците поради неосветеността на участъка. Твърди, че се е движел с ниска скорост. Не е употребил алкохол, изпробван е още на място. От 2005 г. до момента няма нарушения на Закона за движение по пътищата“, обясни Йоана Трендафилова, разследващ полицай от СДВР.

Участъкът, където е станал инцидентът, е тесен и изпреварването е забранено. Експертиза ще установи дали освен другите нарушения шофьорът на маршрутката Димитър Димитров не се е движел и с висока скорост. Той не е задържан.

В петък Марияна е била погребана в родния си град Плевен.

По никакъв начин не е прикриван инцидентът със загиналата пешеходка на 14 февруари в столицата, заяви пред „Фокус“ Нели Иванова, говорител на СДВР. По случая има образувано досъдебно производство, което се води в СДВР в сектор „Разследване на транспортните престъпления“. Вчера има и публикация в столичен вестник, посочи Иванова.

#маршрутка #Студентски град #студентка #МВР