Обратно към пълната версия на статията »

Каспер: Плевнелиев е скиор номер едно на България

Каспер: Плевнелиев е скиор номер едно на България
Президентът на ФИС Джанфранко Каспер (вляво) бе приет от президента Плевнелиев. Снимка: Президентство
A A+ A++ A

Президентът на Международната федерация по ски (ФИС) Джанфранко Каспер похвали държавния глава на България за идеите му за развитие на зимните спортове и ските.

„Президентът има прекрасни идеи за развитието на зимните спортове, на ски спорта и зимния туризъм във вашата страна“, каза Каспер след срещата с Плевнелиев, предаде „Фокус“.

Президентът на ФИС е в България по повод стартовете от Световната купа по ски в Банско през следващите няколко дни.

„Имахме много интересен разговор с президента на вашата страна. Знаех, че президентът е запален скиор, но сега съм убеден, че той е скиор номер едно във вашата страна“, заяви Каспер.

Според него Росен Плевнелиев насърчава скиорското движение, самият той е запален скиор.

„Той има прекрасни идеи за развитието на ски спорта, на зимните спортове и на зимния туризъм в България. Той е напълно наясно, че зимният туризъм на първо място означава развитие на ски туризма“, отбеляза Каспер.

„Имате много важни центрове за ски - Пампорово, Боровец, Банско. За мен най-важното място, особено за младите хора, за жителите на София, е Витоша“, заяви още президентът на ФИС.

#Джанфранко Каспер #Международна федерация по ски #Президент на България #ФИС #Росен Плевнелиев #Боровец #Пампорово #Банско #Витоша #Световна купа по ски