Обратно към пълната версия на статията »

Председателят на хърватския парламент идва в България

Председателят на хърватския парламент идва в България
По покана на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, на посещение в България ще бъде председателят на парламента на Хърватия Борис Шпрем. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Председателят на Сабора на Република Хърватия Борис Шпрем днес пристига на работно посещение в България, в рамките на което ще се срещне с президента Росен Плевнелиев и колегата си Цецка Цачева.

Председателят на парламента на Хърватия Борис Шпрем пристига в България по покана на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Той ще присъства на ратифицирането от Народното събрание на Договора за присъединяване на Република Хърватия към Европейския съюз. Законопроектът за ратифициране на договора е първа точка в програмата на парламента за днес.

България е сред първите страни, които ратифицират Договора за присъединяване на Република Хърватия към Европейския съюз.

Церемонията по официалното посрещане на хърватския гост е в 8.45 часа на централния вход на Народното събрание.

След гласуването на законопроекта за ратифициране на Договора за присъединяване на Република Хърватия към Европейския съюз председателят на парламента на Хърватия ще направи обръщение към народните представители в пленарната зала.

В 10.15 часа Борис Шпрем ще разговаря с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

В разговора ще участват председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Моника Панайотова, председателят на Комисията по външна политика и отбрана Доброслав Димитров и председателят на Групата за приятелство България–Хърватия Ангел Найденов.

По-късно председателят на хърватския парламент ще се срещне с президента Росен Плевнелиев.

В делегацията на парламента на Хърватия са и председателят на Комисията по външна политика Милорад Пуповац, председателят на Комисията по европейска интеграция Даниел Мондекар и заместник-председателят на комисията Гордан Яндрокович.

#Цецка Цачева #председател на Народното събрание #Росен Плевнелиев #Президент на България #Европейския съюз #Хърватия #присъединяване #ратификация