Обратно към пълната версия на статията »

Първанов: Избори не се печелят със стягане на редиците

Първанов: Избори не се печелят със стягане на редиците
Първанов смята, че към него и АБВ ще има трайно негативно отношение и това ще проличи още на изборите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Избори не се печелят със стягане на редици и биене с устава по главата“, заяви пред „Нова телевизия Георги Първанов.

Той добави, че се ласкае от мисълта, че е направил за членовете на БСП един коректен прочит на устава на партията.

„Това, което вчера беше взето като решение, е най-тежкото възможно решение на съвета – да не заемам ключови позиции в партията за 1 година. Това е едно демонстриране на мускули, натягане и стягане на редиците, показно отстрелване на някого, който мисли различно“, коментира Първанов.

„Вътре има няколко изключени имена, които са качествени и доказани - областният управител на Монтана, Крум, който работи години без нито стотинка – той няма никакво отношение към АБВ, просто не се харесва на Янаки Стоилов и на Сергей Станишев”, посочи бившият президент.

Първанов смята, че към него и АБВ ще има трайно негативно отношение и това ще проличи още на изборите.

„За 5 години никой не съм изключил и не съм отговорил на обвиненият в предателство, които бяха ежедневни. Моята политика беше за включване, а не на изключване“, отбеляза той.

Относно твърденията на председателя на БСП Сергей Станишев, че действията му са политическа шизофрения, Първанов каза, че на обкръжението на Станишев му се искаше той да излезе от БСП, да им освободи територията и по този начин да спечелят квота на изборите и да заемат ключови места.

„Но това не е сериозно – една партия не може да се заключва в себе си“, посочи Първанов.

„Предателите са тези, които са предали ценностите. Предадели са тези, които са предали избирателите и интересите на партията си. Но аз никога не съм употребявал и сега не искам да влизам в такава лексика. Тези думи подхождат за един преди 100 години”, каза още Георги Първанов.

#Георги Първанов #АБВ #БСП #Евроизбори 2014 #Сергей Станишев