Обратно към пълната версия на статията »

Трайков примамва туристи със спорт по „Евроспорт“

Трайков примамва туристи със спорт по „Евроспорт“
Пред туристите в България се разкриват богати възможности за практикуване както на традиционните ски и морски спортове, така и за по-екстремни или по-малко популярни, които сега набират скорост, смята Трайков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Националната стратегия на България за развитие на всички видове туризъм в страната е свързана с природата, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Трайков даде интервю за телевизионния канал „Евроспорт“ по време на участието си на световното туристическо изложение WTM в Лондон, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката.

„Ние искаме да привлечем повече туристи, които да практикуват различни спортове в България, така че сме готови да посрещнем гостите си за тяхната активна ваканция“, подчерта той.

Трайков обясни, че пред туристите в България се разкриват богати възможности за практикуване както на традиционните ски и морски спортове, така и за по-екстремни или по-малко популярни, които сега набират скорост, като рафтинг, планинско колоездене, изискания голф и други.

Той добави, че Международната асоциация на голф туроператорите е номинирала България за наградата за „Непозната голф дестинация на годината“ заедно с още пет страни.

Пред екипа на „Евроспорт“ министърът отбеляза и забележителните постижения, които България е постигнала в световния спорт – успехите на Стоичков и Бербатов, както и на българския волейболен отбор, традиционно заемащ едно от първите места в света.

„Българският спортен календар е пълен със събития, които могат да допълнят почивката на нашите туристи“, каза още Трайков.

Световната купа за мъже и жени в Банско, Европейската купа за мъже в Пампорово, Световната лига по волейбол в София, както и стартовете по мотокрос са част от календара за 2012 г., подчерта той.

#Трайчо Трайков #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Министерство на икономиката #енергетиката и туризма #Евроспорт #туризъм #България #туристи #голф #рафтинг #спорт #Стоичков #Бербатов #Лондон #волейболен отбор #София #Пампорово