Обратно към пълната версия на статията »

„Анонимните“ към България: Ние никога не забравяме. Никога не прощаваме. Очаквайте ни!

„Анонимните“ към България: Ние никога не забравяме. Никога не прощаваме. Очаквайте ни!
A A+ A++ A

Novinite.bg публикува посланието на международната хакерска група „Анонимните“ (Anonymous), качено днес в YouTube и адресирано до властите в България.

Превод (със съкращения): Novinite.bg

Здравей, България! Предполагаме, знаете кои сме, но в случай че не знаете – ние сме „Анонимните“. Ние сме най-голямата сила на света. По-могъща от всичките правителства на Земята.

Ние сме тези, които ви създадоха. Ние сме хората, които всеки ден срещате на улицата. Ние сме тези, които не уважавате – от продавача в магазина до чистача в ресторанта.

Ние не сме организация или клуб. Ние сме много повече от това – ние сме единни. Ние сме хора от целия свят, обединени около идеята за справедливост и свобода. „Анонимните“ не са само хората в интернет, те са навсякъде.

Вие знаехте, че на 11 февруари ще има протест срещу АСТА, но въпреки това отново се опитахте да хвърлите прах в очите на хората. Отново се опитвате да ги манипулирате със заучени психологически методи. АСТА не може да бъде подписана с „резерви“, АСТА е международно търговско споразумение, базирано на международното право.

Страните, подписали споразумението, трябва да се придържат към него, за да създадат единни стандарти в борбата срещу пиратството и нарушаването на авторските права както на дигитални, така и на физически носители.

Подписването на АСТА ще доведе до прилагането на споразумението в пълната му сила, което противоречи на Конституцията на България, която всеки държавен служител трябва да спазва безусловно.

Когато хората нарушават Конституцията на България, вие ги съдите. А кой ще съди вас, когато я нарушавате? Вървите срещу собствените си закони. Не се съобразявате с позицията на хората и правите каквото си искате – така или ще нанесете на обществото потенциални щети, или направо ще го унищожите.

Гледате към собствените си цели, заслепени сте от мания за величие. Дори след 11 февруари вие продължавате да пренебрегвате хората и отново не чувате гласа на народа.

Трябва да знаете, че ако не се откажете от АСТА, ние ще ви откажем – по един или друг начин. На 2 февруари протестите бяха мирни, повече протести няма да има. Следващите стъпки ще бъдат съвсем различни.

Ако продължавате да се подигравате на хората в България, ще видите какви ще бъдат тези стъпки, но сме сигурни, че няма да ви харесат. Не се замесвайте с нас, спазвайте си законите и забравете за ACTA.

Действията на хората ще бъдат мирни, но ще се отразят на икономиката, трафика и транспорта в почти цяла България. Ако продължавате да си държите очите затворени, играта ще загрубее.

Даваме ви шанс да се оттеглите от АСТА мирно, с официално изявление. Нашият съвет – възползвайте се от шанса, който ви даваме и не насилвайте късмета си.

Ние сме „Анонимните“. Ние никога не забравяме. Никога не прощаваме. Очаквайте ни!

#протести #Търговско споразумение против фалшифицирането #Anti-Counterfeiting Trade Agreement #„Анонимните“ #Anonymous #хакери #ACTA