Обратно към пълната версия на статията »

Махнете „чадъра“ от известния „неизвестен извършител“

Махнете „чадъра“ от известния „неизвестен извършител“
A A+ A++ A

Представяте ли си какво щеше да се случи във всяка друга държава в Европа, ако някой нападне с юмруци полицай? Щеше ли да е с имунитет този някой, ако беше забъркан в десетки противозаконни прояви – вадене на пистолет на магистрала, влизане с оръжие в парламента, скандал със стюардеса заради кюфтета в самолет на „Луфтханза“, опит да избяга, без да си плати сметката от кръчма в Брюксел, циркове по улици, плажове, хотели?

Заради пореден скандал, този път в самолета София – Варна, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров може да загуби имунитета си и да се сдобие с обвинение - за хулиганство и за нанасяне на лека телесна повреда. По време на полета Сидеров се заяждал с френския културен аташе и с крясъци безпокоил пътуващите. Един от пътниците в самолета дръзнал да направи забележка на Сидеров, от което скандалът се разраснал. След кацането  лидерът на „Атака“ нападнал пътника с юмруци, а след това ударил и полицай.

Досъдебното производство е срещу неизвестен извършител заради депутатския имунитет на Сидеров. Дано скоро проблемът с „чадъра“ над депутата бъде решен и известният „неизвестен извършител“ да бъде санкциониран, преди да избие избирателите си.