Обратно към пълната версия на статията »

Станишев: Първанов няма позата на президент

Станишев: Първанов няма позата на президент
„Всеки, който е заигравал с ГЕРБ, в крайна сметка е губил доверие”, каза червеният лидер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Когато влизаш в политиката в нова роля, не като президент, няма как да имаш позата на президент, заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

Това той направи по bTV в понеделник по повод предстоящата битка между него и бившия държавен глава Георги Първанов за председателското място в социалистическата партия.

Според Станишев привържениците на партията се вълнуват повече от това как БСП да продължи възстановяването на доверието към себе си и да спечели следващите избори.

„БСП устоя на последните избори на неимоверен натиск“, каза Станишев и посочи, че в България досега не е имало такива скандални избори, с масирано сплашване на хората, контролиран вот и купуване на гласове в такъв мащаб.

По повод мнението на Първанов, че е необходима промяна в БСП, защото „партията не излъчва сила“, както и намека му, че този, който е докарал партията до 40 депутати, може да бъде подозиран за потенциален партньор на ГЕРБ, Станишев обяви, че има достатъчно самочувствие за това, което е постигнал като лидер, и че всеки може да се кандидатира за председателското място.

„Всеки, който е заигравал с ГЕРБ, в крайна сметка е губил доверие“, каза червеният лидер и посочи за пример РЗС, „Атака“, сините.

По думите му БСП е единствената партия, която след парламентарните избори е била в шок и избутана в ъгъла.

Станишев добави, че Първанов винаги ще има влияние в БСП, но че не приема начина, по който президентът подхожда към част от проблемите.

„Когато влизаш в политиката в нова роля, не като президент, няма как да имаш позата на президент“, заяви той.

Според него в БСП няма големи различия. Лидерът на социалистите каза, че на последните избори социалистическата партия е показала, че е алтернативата на ГЕРБ.

„Днес мога да дам повече на моята партия и смятам, че имаме много по-силна позиция и вътре в страната, и навън, в това число и в ПЕС“, категоричен беше Станишев.

#избори #„Атака“ #РЗС #ГЕРБ #президент #Георги Първанов #ПЕС #БСП #Сергей Станишев