Обратно към пълната версия на статията »

Виртуалните пари отварят нелегалните пазари

Виртуалните пари отварят нелегалните пазари
A A+ A++ A

Вече всеки може да си закупи наркотици, включително и твърди – синтетични, без да се притеснява от наказателно преследване. Това може да стане чрез новите виртуални пари – биткойни. Между 10 и 15 поръчки на наркотици се правят на ден от България през интернет.

Модерните времена, когато вируалните пари непрекъснато набират икономически ръст, нелегалната търговия процъфтява и заплашва да се превърне в повсеместна. Ако тенденцията продължава, нелегалните пазари могат да се превърнат в истински макропазари, което съществено да застраши сигурността на много хора, а по този начин и моралните устои на съвременната цивилизация. Чисто икономическият ефект придобива и нравствено измерение, защото търговският модернизъм преформулира мисленето и поведението на човечеството.

Само срещу един, или два долара, продавачите маскират поръчаната стока, вакуумират я и тя пристига до крайния потребител, поръсена с кафе, за да не усетят митническите кучета наличието на дрогата. Това е само част от изобретенията, някои от които са достойни за най-талантливите илюзионисти!

Съвременният свят предоставя редица възможности човек да заобикаля общите правила и да престъпва законите. С биткойните купувачът си прави дигитален портфейл и купува виртуални пари от интернет. За да осребри печалбата, продавачът на дрогата пуска дигиталната валута за продажба в интернет срещу истински пари.

#биткойн #пари #стока #дрога #пазар #купувач #интернет