Обратно към пълната версия на статията »

Закопалова „закопа“ Цвети в Париж

Закопалова „закопа“ Цвети в Париж
Загуба от чешката тенисистка Клара Закопалова сложи край на участието на българката Цветана Пиронкова в Откритото първенство в Париж. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Загуба от чешката тенисистка Клара Закопалова сложи край на участието на българката Цветана Пиронкова в Откритото първенство в Париж.

Цвети отпадна във втори кръг на Откритото първенство на Париж, след като загуби мача си с чехкинята Клара Закопалова с 0:6, 3:6, предаде БГНЕС.

Първата ракета на България постигна много престижна победа на деветата в света Ли На в първия кръг на турнира, но показа много ниско ниво на игра във втората си среща.

Цвети не успя да спечели нито един гейм в първия сет и го загуби с 0:6. Втората част вървеше равностойно до 2:2, когато Пиронкова отново загуби сервиса си.

Тя успя да върне изоставането си, но допусна нови два пробива и в крайна сметка отпадна от надпреварата след час и 3 минути.

За достигането си до втория кръг на турнира Пиронкова ще вземе 8800 долара от наградния фонд и 60 точки за световната ранглиста.

#Париж #На Ли #Пиронкова #Цветана Пиронкова #Клара Закопалова