Обратно към пълната версия на статията »

Дянков: Не ни трябва помощ от ЕС

Дянков: Не ни трябва помощ от ЕС
България няма нужда от финансовата помощ на Европейския съюз, твърди министърът на финансите Симеон Дянков. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

България няма нужда от финансовата помощ на Европейския съюз, твърди министърът на финансите Симеон Дянков.

„Не ни е необходима на този етап помощ от ЕС, имаме пари за това“, каза пред БНТ Дянков и добави: „Ще покрием всички разходи“.

„Още вчера, като се върнах от Москва, отидох при премиера Борисов, за да обсъдим кризисната ситуация в страната. Още от днес шефът на ДФ „Земеделие“ Румен Порожанов и представители на Министерството на финансите ще започнат да изплащат пари на засегнатите райони“, каза вицепремиерът и министър на финансите.

Той отбеляза, че експерти на финансовото ведомство са били в засегнатите региони в страната.

„Правят се първоначални сметки, но ситуацията в страната е доста динамична, така че поне седмица на място ще трябва да се смята колко пари ще бъдат необходими. Очакваме между 200-300 хил. лв. в брой да се раздадат на пострадалите, това е първата вноска от свежи пари“, подчерта Дянков, но не пожела да се ангажира с конкретна сума пари, които ще бъдат отпуснати.

#премиер #Бойко Борисов #ЕС #Европейския съюз #финансова помощ #вицепремиер #Министър на финансите #Дянков #Симеон Дянков