Обратно към пълната версия на статията »

Първанов: Не бих посъветвал Орешарски да подаде оставка

Първанов: Не бих посъветвал Орешарски да подаде оставка
“Не бих посъветвал Пламен Орешарски да подаде оставка. Към този момент не виждам алтернатива, каза Георги Първанов. Снимка: www.plovdiv-online.com
A A+ A++ A

“Не бих посъветвал Пламен Орешарски да подаде оставка. Към този момент не виждам алтернатива”, каза президентът Георги Първанов в bTV.

Той обясни, че подкрепата към протестите ще пада, след като българите видят реален ефект от управлението, но прогнозира, че ”това, което се случи през зимата, ще повлияе на настроенията и на нагласата на управляващите”.

По думите на Първанов, към момента няма алтернатива на сегашното управление и оставката на кабинета би била грешка. Според него сривът на доверие в политическите партии идва от липсата на ясен идеен облик. Друга основна причина е това, че решенията се вземат в много тесен кръг посветени лица, близки до лидерите.

Според Първанов в момента президентската институция не излъчва стабилност и увереност и отговорност за това носят президентът и неговият екип. По думите му, част от тази отговорност трябва да се поеме и от другите институции, които „сякаш искат чрез конфликта помежду си да изплуват на повърхността”.

Първанов отбеляза, че от поне шест години отстоява тезата, че новият блок в Козлодуй не може да бъде алтернатива на Втората атомна електроцентрала в Белене.

#Георги Първанов #Пламен Орешарски #лидери #Белене #грешка #Козлодуй