Обратно към пълната версия на статията »

Орешарски поиска Румъния да забърза екооценката за АЕЦ „Козлодуй"

Орешарски поиска Румъния да забърза екооценката за  АЕЦ „Козлодуй"
Орешарски и Понта са се договорили за провеждане на съвместно правителствено заседание през февруари догодина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Румъния да започне възможно най-скоро процедурата по оценка на въздействието върху околната среда на АЕЦ „Козлодуй", във връзка с българските планове за изграждане на нови мощности. За това е помолил министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с румънския премиер Виктор Понта, която се проведе в румънската столица в понеделник, предаде "Дарик".

Срещата между двамата премиери е част от участието на българската делегация в Срещата на върха между Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Орешарски и Понта са се договорили за провеждане на съвместно правителствено заседание през февруари догодина, в което ще участва и сръбският министър-председател. Дотогава трябва да бъдат набелязани големи общи проекти в енергетиката, за които да се търсят китайски инвестиции.

Българският премиер се срещна и с председателя на Камарата на депутатите Валериу Згоня. Въпреки че премиерът Пламен Орешарски отказа да даде изявление след края на срещата си с румънския си колега, стана ясно, че един от акцентите в разговора им е било постигането на целогодишно корабоплаване по Дунав.

#Пламен Орешарски #Виктор Понта #Румъния #Орешарски #Козлодуй