Обратно към пълната версия на статията »

Максим Бехар: Украйна се опитва да извлече ползи и от ЕС, и от Русия

Максим Бехар: Украйна се опитва да извлече ползи и от ЕС, и от Русия
Максим Бехар Снимка:prnew.info
A A+ A++ A

Не става дума за революция, а за сложна политическа игра, в която Украйна се опитва да извлече ползи и от търговските си отношения с Русия, и от бъдещото сътрудничество с Европейския съюз. Това е позицията на Максим Бехар, който лично наблюдава събитията в Киев. Той коментира дали се задава нова "Оранжева революция" в Украйна, предаде БНТ.

"Паралели между днешните събития и Оранжевата революция не могат да се правят", смята Максим Бехар.

Според него, единствената прилика е масовото излизане на хора на улицата.

"От това, което виждам през последните дни в Киев, не могат да се правят паралели с нито една друга държава в Европа, включително и с България", заяви Бехар.

PR-експертът коментира, че в момента се разиграва великата украинска политическа игра, а Украйна ще се опита да вземе максималните ползи както от търговските си отношения с Русия, така и от евентуално бъдещо сътрудничество с ЕС.

"Наистина се играе една сложно политико - икономическа игра, в която протестиращите са едно от оръжията тази игра да бъде играна малко по - твърдо".

Според Максим Бехар много млади хора искат Украйна да се асоциира с ЕС и да стане част от един много голям пазар, като абсолютно това не означава, че има антируски настроения.

"Просто голяма част от младите хора - поколението на социалните медии, това, което аз наричам поколението F - искат да живеят както с Русия, така и ЕС еднакво добре и да използват пазарите и икономическите и политическите си контакти и с двете страни", посочи Бехар.

Протестите няма да ескалират, а ще утихнат, прогнозира той. Според него, евентуално провъзгласяване на референдум за бъдещето на Украйна в ЕС - ис ще успокои демонстрантите.

#Украйна #Киев #Русия #ЕС #Максим Бехар #Бехар