Обратно към пълната версия на статията »

Адвокатите олицетворяват очакването ни за справедливост, смята Плевнелиев

Адвокатите олицетворяват очакването ни за справедливост, смята Плевнелиев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Всички искаме България да е правова държава и компромиси с това не могат да се правят, а ефективността на съдебната система е гарант за това“, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на тържественото заседание по случай 125 г. от приемането на Закона за адвокатите в България.

Според Плевнелиев адвокатите олицетворяват очакването ни за справедливост, а правата на гражданите трябва да бъдат поверени в сигурни ръце.

„Ефективността на съдебната система е национален приоритет, който може да се постигне с единство и диалог между властите, защото най-висшата ценност на съда е да подкрепя устоите на демокрацията“, каза още Плевнелиев.

Председателят на НС Михаил Миков подчерта, че вече 125 г. адвокатите продължават да защитават правата на българските граждани, но също така те са носители на основни ценности като честност, почтеност, нравственост и познание.

Премиерът Пламен Орешарски подчерта, че защитата на правата на гражданите е основен принцип за развитието на демократичната система.

#Росен Плевнелиев #Пламен Орешарски #Михаил Миков #адвокати