Обратно към пълната версия на статията »

С окупация или без, отиваме към безславно бъдеще

С окупация или без, отиваме към безславно бъдеще
A A+ A++ A

Студентите обмислят да свалят окупацията на Алма матер и от сряда вече да се провеждат нормално учебните занятия. „Идеята на окупацията беше да съберем подкрепа, тя не може да продължава вечно", обясни един от тях.

Сякаш колкото повече бунтове има в държавата, толкова повече кабинетът „Орешарски“ е твърдо решен, че оставка няма да има. Колкото и да е брутално, докато не се пролее кръв, ситуацията ще си остане същата. А пък студентите, ако искат да си раздават балони и да си правят концерти, колкото искат. И на челна стойка да застанат, промяна няма да има, без радикални мерки.

Ясно е, че дори и без окупация, младите няма да се спрат. Някой ще възкликне с патос: „Не се гаси туй, що не гасне!“, но въпросът е: Какво, като не гасне? Бунтове има вече цяла година, а промяна няма.

България се плъзга безславно към едно безславно бъдеще с един разединен народ, който дори в протеста си не може да се обедини. Делим се на млади и стари, млади-окупатори и млади-ученолюбци, националисти и толерантни, будни и „заспали“ и така до безкрай. Безславен безкрай.

#студенти #Орешарски #окупация #Алма матер