Обратно към пълната версия на статията »

Хилъри хвали България: САЩ винаги ще бъдат с вас!

A A+ A++ A

САЩ винаги ще подкрепят България, обеща в София държавният секретар на САЩ Хилър Клинтън.

„Обещавам на българския народ, че САЩ винаги ще бъдат с вас, което сме правили в миналото“, каза Клинтън на пресконференция заедно с премиера Бойко Борисов.

„За мен е огромна чест да бъда отново в тази прекрасна страна и да имам възможността да демонстрирам нашето силно партньорство“, каза тя.

Хилъри Клинтън благодари за посрещането и за проведените „отлични дискусии“ с президента и премиера.

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън похвали правоохранителния сектор в България.

„Нашите съвместни разследвания против наркотиците иззеха над 3 млрд. долара. Правоохранителното ни сътрудничество доведе до арести на хакери. Като съюзници в НАТО България и САЩ работят рамо до рамо. Ние сме партньори в напредъка на енергийната независимост и сигурност и в опазване на красивата българска природа. Когато демонстрираме безопасността на технологиите, ще демонстрираме и двете цели. Ще бъдем рамо до рамо с българския народ и правителството за осигуряване на енергия на достъпни цени“, заяви тя.

„Огромно удоволствие е да съм тук, да се убедя в отбелязания от вас напредък и да продължим да стоим заедно във вашия път за задълбочаване на демокрацията. Заедно ще приемем предизвикателствата от 21. век“, каза тя.

„Аплодирам правителството на България за неговата инициатива за ромска интеграция“, заяви Хилари Клинтън, която ще се срещне с представители на ромски организации по-късно.