Обратно към пълната версия на статията »

Отложени мачове в Европа заради студа

Отложени мачове в Европа заради студа
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Снежните виелици и ниските температури в Европа принудиха организаторите на футболни срещи да отложат мачове от кръговете в първенствата на няколко страни.

Двата мача от „Чемпиъншип“ във Великобритания „Портсмут“ – „Хъл“ и „Донкастър“ – „Рединг“ са отложени за неопределено време, предаде Агенция „Фокус“.

Футболните срещи от Серия „А" „Рома“ - „Интер“ и „Чезена“ - „Катания“, които трябваше да се играят днес, също бяха отложени заради лошото време в Италия. Засега срещата е насрочена да се играе в неделя.

Ситуацията обаче е по-тежка в случая с другия мач между „Чезена“ и „Катания“ и за него тепърва предстои да се насрочи дата.

В същото време срещата между отборите на „Сент Етиен“ и „Лориен“ от Лига 1 на Франция бе прекратена след само 10 минути игра заради заледения терен на стадиона на „зелените“, съобщи БГНЕС.

Температурите днес в Сент Етиен паднаха до минус 10 градуса по Целзий и мачът, който по програма трябваше да се играе тази вечер, бе преместен от 14:00 часа местно време.

От френската лига обаче обявиха, че срещата няма да се играе в неделя заради лошото време и много скоро ще бъде насрочена нова дата.

#Европа #Италия #Франция #Великобритания #футбол #мач