Обратно към пълната версия на статията »

Студенти блокираха възлови кръстовища в София

Студенти блокираха възлови кръстовища в София
Студентският протест в сряда започна с импровизирано затваряне на няколко кръстовища в София. Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

Студентският протест в сряда започна с импровизирано затваряне на няколко кръстовища в София от студенти на Софийския университет и театралната академия НАТФИЗ.

Младите хора блокираха за кратко и булевард "Цар Освободител" пред Народното събрание. Студенти скандираха "Оставка!" и в една от станциите на столичното метро, съобщи БНТ.

Студентите от Алма Матер блокираха движението по бул. "Васил Левски" към 10 ч. сутринта в сряда с флашмоб, който представлява постоянно пресичане на пешеходната пътека пред университета, съпътствано с викове "Оставка".

Преди тях колегите им от НАТФИЗ затвориха за кратко движението по столичната улица "Раковски". С акцията си те се присъединяват към протестите на младежите от Софийския университет. Протестиращите настояват за разпускане на Народното събрание и за нови парламентарни избори.

В знак на подкрепа към акцията им се присъединиха и студенти от още няколко висши учебни заведения. Някои от колегите им, обаче, не са съгласни с окупацията и искат да се възстанови учебния процес.

#Алма матер #флашмоб #НАТФИЗ #университет #оставка #протести #окупация #процес