Обратно към пълната версия на статията »

Костов „бесен“ заради бездействието по случая „Мирослава“

Костов „бесен“ заради бездействието по случая „Мирослава“
10 въпроса е задал днес съпредседателят на СК Иван Костов в писмо до председателя на Временната анкетна комисия за проучване на фактите и обстоятелствата относно случаи на полицейско насилие Красимир Ципов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съпредседателят на „Синята коалиция“ Иван Костов предупреди, че ако създадената комисия за действията на МВР не разкрие истината по случая „Мирослава“, десницата ще предложи на опозиционните партии да създадат контракомисия, която да го направи.

„Ако видим, че комисията не започне да работи или не даде резултати, ще предложим на колегите от БСП, ДПС и „Атака“ да създадем контракомисия, която да потърси отговора на всички тези и други въпроси. Бесен съм“, заяви Иван Костов, цитиран от БГНЕС.

„Искам да предупредя г-н Ципов и колегите от ГЕРБ – пернишката общественост знае отговора на повечето от въпросите около трагичния случай там и ги задава чрез мен, за да се увери, че Народното събрание е в състояние на брани интересите на обществеността“, каза Костов.

„Няма да оставя този случай така и вървя по стъпките си“, добави той.

„Няма значение дали контракомисията ще бъде легитимна или не – просто ще разкрием истината с правомощията си на народни представители“, отговори той на журналистически въпрос.

10 въпроса е задал днес съпредседателят на СК Иван Костов в писмо до председателя на Временната анкетна комисия за проучване на фактите и обстоятелствата относно случаи на полицейско насилие Красимир Ципов. Ето част от тях:

„Бил ли е Стойчо Стоев сътрудник на служба в МВР? Защо му е разрешено да притежава оръжие, след като е бил осъждан за умишлено криминално престъпление? Защо след задържането му не му е било иззето оръжието? Защо, след като е заподозрян за участие в умъртвяването на Мирослава Николова, Стоев не е разпитан пред съдия за закрепване на неговите показания? По силата на кой нормативен акт разпитът на Стоев е направен в условията на СРС и има ли този запис доказателствена стойност пред съда? Последен е твърде интересният въпрос - има ли връзка лицето Марио Любенов със Стоев и с местните босове на наркотрафика?“, изброи въпросите си лидерът на ДСБ Иван Костов.

#въпроси #Ципов #Красимир Ципов #Костов #Иван Костов