Обратно към пълната версия на статията »

Прокуратурата няма да се меси на Цветанов и съдиите

Прокуратурата няма да се меси на Цветанов и съдиите
Главният прокурор Борис Велчев даде да се разбере, че прокуратурата няма да се намесва по спора между вътрешния министър и Съюза на съдиите. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Главният прокурор Борис Велчев даде да се разбере, че прокуратурата няма да се намесва в спора между вътрешния министър и Съюза на съдиите.

„Прокуратурата проверява факти“, каза главният прокурор, цитиран от БГНЕС.
Той подчерта, че държавното обвинение се занимава с „данни за извършено престъпление“, като повтори последната реплика.

Преди седмица Съюзът призова обвинител номер едно да бъде направена проверка на думите на Цветан Цветанов, че съдия Мирослава Тодорова, която е председател на Съюза на съдиите, е постановявала съдебни актове в полза на организираната престъпност.

Вътрешният министър коментира, че става дума за забавени мотиви за дело срещу Васил Маникатов, когото той определя като „емблематична фигура за наркотрафика“.

В писмото тримата предишни ръководители на ССБ питат дали Цветан Цветанов е информирал прокуратурата, ако има данни за престъпление от страна на Мирослава Тодорова.

„Много добре знаете, че ако полицията има данни, тя ги дава на прокуратурата“, каза Велчев.

Той подчерта, че ако проблемът е поставен в компетентността на прокуратурата, обвинението ще го реши.

#Цветан Цветанов #Цветанов #министър на вътрешните работи #Борис Велчев #Велчев #главен прокурор #Съюз на съдиите #съдия #Мирослава Тодорова