Обратно към пълната версия на статията »

Първанов щеше да спечели от критики към Плевнелиев, не към Орешарски, смята М. Манолова

Първанов щеше да спечели от критики към Плевнелиев, не към Орешарски, смята М. Манолова
Зам.-председателят на парламента вижда в проекта на бившия държавен глава Георги Първанов опасност от разцепление на БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За 100 дни не могат да се очакват чудеса, коментира заместник-председателят на парламента Мая Манолова пред БНТ.

Според нея създаването на Министерство на инвестиционното проектиране е много добър ход и тепърва ще се види това.

„Необходими са спешни мерки. ГЕРБ започнаха да търсят вот за дейност, която ще се състои, а това е абсурдно“, коментира Манолова.

Зам.-председателят на парламента вижда в проекта на бившия държавен глава Георги Първанов опасност от разцепление на БСП.

„Когато Георги Първанов обяви проекта си, това бе идея за общ фронт срещу управлението на ГЕРБ. Сега това може да се тълкува като опит за разцепление на правителството, което има подкрепата на БСП. Аз имам забележки към комуникационната политика на правителството на Пламен Орешарски. Правителството не парадира с нищо и това се вижда. Няма драма, че Първанов предлага дебати. Но той щеше да извлече дивиденти, ако бе критикувал сегашния президент Росен Плевнелиев, а не да критикува кабинета на Орешарски“, поясни Манолова.

Въпреки това Манолова обясни, че  няма нищо страшно в различията в партията, защото така се различават от тоталитарните партии, каквато е ГЕРБ, според нея.

„Ние сме единствената партия, която разрешава на членовете си да изказват своето несъгласие. Според нея протестите са допринесли за консолидацията на БСП. Според нея дори „Атака“ да подкрепи вота, искан от ГЕРБ, това няма да доведе до падане на правителството. Избирателите на Волен Сидеров бяха обединени от социалните искания, допълни Манолова.

#Мая Манолова #Манолова #ГЕРБ #БСП #Георги Първанов #Първанов #Волен Сидеров #Атака