Обратно към пълната версия на статията »

Проф. Овчаров призова да се върнем към толерантност

Проф. Овчаров призова да се върнем към толерантност
Проф. Николай Овчаров заяви, че е изгреждало, че вървим в правилната посока, дори сме имали главен архитект, но "София не е България". Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

“Трябва да се върнем към чуваемост и толерантност”, каза историкът проф. Николай Овчаров, на дискусия „Български дебати: За националния успех”, инициирана от Георги Първанов, предаде Агенция „Фокус”.

„Културното наследство е важно не само като културна идентичност, но и като икономика. Създаването на туризма през последните години минава през културното наследство. Изглеждаше, че вървим в добра посока, имахме и главен археолог преди месеци. София не е страната. На Перперикон видях редица хора, които се качваха, защото имат нужда да видят културното наследство”, допълни Овчаров.

Георги Първанов отговори, че без съмнение културното наследство трябва да бъде развито в поредица от дискусии. “Темите са две - доколко и как изглежда държавата на духа в съвременна България и второ – как изглежда образът на България в очите на европейците”, посочи Първанов.

#Георги Първанов #Николай Овчаров #България #наследство #София