Обратно към пълната версия на статията »

Нинова призова Чобанов за увеличаване на минималната работна заплата

Нинова призова Чобанов за увеличаване на минималната работна заплата
Председателят на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова призова финансовия министър Петър Чобанов да намери начин за увеличение на минималната работна заплата от 1 октомври. Снимка: razuznavane.com
A A+ A++ A

Председателят на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова призова финансовия министър Петър Чобанов да намери начин за увеличение на минималната работна заплата от 1 октомври, предаде агенция „Фокус“.

Нинова уточни, че минималната заплата не е предмет на Закона за бюджета. „Моля от резерва за неотложни нужди да се предвидят 8 млн. лв. за плана за заетост“, призова още Нинова. Тя се обърна към депутатите от ГЕРБ и обясни, че докато те не са били в парламента, се е увеличило обезщетението за гледане на дете от една до две години от 240 на 310 лв. от 1 юли 2013 г., което ще обхване 40 000 деца и струва на правителството 17 млн. лв.

Подпомогнати са били домакинствата с ученици в първи клас с увеличение на помощта от 150 до 250 лв. „Тази мярка струва на държавата 5 млн. лв. Разшири се системата за енергийно подпомагане от 210 000 семейства на 270 000. Премахнахме данък „колиба“. Въведохме мерки за намиране на първа работа на млади хора“, посочи Нинова.

#Корнелия Нинова #ГЕРБ #домакинствата #данък #мерки #заплата