Обратно към пълната версия на статията »

Руски туристи се оплакват от паспортния контрол на българските летища

Руски туристи се оплакват от паспортния контрол на българските летища
A A+ A++ A

Руските туристи имат проблеми при преминаването на паспортен контрол на българските летища, предаде ИТАР-ТАСС. Както съобщиха представители на Руския съюз на туристическата индустрия, „руснаците, идващи в българските курорти, са принудени да чакат не по-малко от два часа в тесни и задушни помещения, за да минат през паспортен контрол“, предаде агенция „Фокус“.

В зоната за пристигащи пътници на бургаското летище работи само една тоалетна, а в същата зона на варненското летище няма тоалетна изобщо. Трябва да се добави също така и фактът, че 25% от пристигащите туристи са деца, и то без да се отчитат самолетите, които превозват пътници към лагерите за отдих.

Руските туристи също така биват пропускани само през гишетата за паспортен контрол на граждани на страни извън Европейския съюз, даже ако няма опашка на гишетата за граждани на Евросъюза. Често последните гишета пустеят, докато на тези за граждани на страни извън Евросъюза има огромна опашка от хора.

Представителите на руския туристически съюз отбелязаха, че министерството на туризма ще преговаря с ръководството на българските гранични служби за увеличаване на броя на сътрудниците на гишетата за паспортен контрол.

От съюза разчитат, че въпросът ще бъде решен бързо, тъй като в момента е пикът на сезона. Според данните на организацията през 2013 година в България е имало над 400 хиляди туристи, което е с 15% повече от хората, пристигнали на почивка през 2012 година.

#Русия #туристи #България #летища