Обратно към пълната версия на статията »

Шести ден продължават спасителните дейности в рудник "Ораново"

Шести ден продължават спасителните дейности в рудник "Ораново"
Работата на спасителните екипи в рудник „Ораново” не е прекъсвала и за минута, но въпреки това те напредват с не повече от 2,5 метра на денонощие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шести ден продължават спасителните дейности по изваждане на двамата затрупани миньори Иван Лазаров и Николай Михайлов в рудник „Ораново” в Симитли, съобщи директорът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” главен инспектор Георги Пармаков за агенция "Фокус".

"Екипите, които копаят в рудника напредват, но работата става бавно, тъй като калната маса, която е в рудника е много тежка за извозване", посочи главен инспектор Пармаков.

В рудник „Ораново” е създаден непрекъснат режим на работа от спасителните екипи, които търсят двамата затрупани миньори.

На 16 юли в рудник „Ораново” загинаха двама миньори, а други двама-Иван Лазаров и Николай Михайлов останаха под земята и все още се издирват.

Работата на спасителните екипи в рудник „Ораново” не е прекъсвала и за минута, но въпреки това те напредват с не повече от 2,5 метра на денонощие.

#Иван Лазаров #Николай Михайлов #Симитли #Георги Пармаков #Пармаков