Обратно към пълната версия на статията »

Митко Пайнера строи блок върху детска площадка в „Младост“

Митко Пайнера строи блок върху детска площадка в „Младост“
На площадката ще бъде построен 8-етажен блок. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Граждани от столичния квартал „Младост 4“ подадоха сигнали и събират подписи срещу строеж на жилищен блок на попфолк гиганта Митко Димитров – Пайнера върху детска площадка, предаде БГНЕС.

Десислава Панева-Маринова, която живее близо до площадката, сподели, че блокът се строи от ден-два на детската площадка между блок 482 и 483 в столичния квартал.

„Как градоустройственият план на един квартал, приет окончателно през 2009 г., се променя без обществен дебат и разгласяване в мътните дни на 2013! Моля, помогнете да спрем това безобразие!!! Жалби от живущите в блоковете около площадката са внесени в Община „Младост“. Децата, които тук са повече от 120, внесоха петиция в защита на тяхното място за игра“, съобщава Панева-Маринова.

„Децата са на пътеката, където тежки машини искат да започват работа. Как може да се случва това, при положение че през 2009 г. се направи последно окончателното гласуване на плана за „Младост“. Вижте в последните 2 месеца, когато никой не знае кой е на власт, парите какво направиха. Никаква гласност няма, никакви табели за строежа. В последните два дни гражданите не спряха да пускат жалби. Това е площадка, направена от хората в района с две греди за футболно игрище. Вчера отрязаха баскетболния кош. Така са оградили, че линейка не може да мине. Съсипват всичко“, оплака се жената.

На площадката ще бъде построен 8-етажен блок. Фирма „Артекс“ строи блока.

#строеж #площадка #Артекс