Външният министър на Сейшелите прие почетния консул в България

1 ноември 2011, вторник / 14:21;
Външният министър на Сейшелите прие почетния консул в България
Външният министър на Република Сейшели Жан-Пол Адам (вляво) прие почетния консул на страната му в България Максим Бехар. Снимка: М3 Communications Group, Inc.

Външният министър на Сейшелите Жан-Пол Адам приветства в столицата Виктория почетния консул на републиката в България Максим Бехар.

Адам изказа задоволството на сейшелското правителство от съвместната работа с Бехар, като изтъкна успешните проекти, реализирани с помощта на почетния консул в България. Един от тях – Сейшелският инвестиционен форум, организиран по идея на Бехар, вече има резултати и ще продължи да се провежда в различни части на света.

Външният министър на Република Сейшели благодари и за съдействието, което почетният консул оказа за обучението на Маркус Бонте, първия сейшелски студент от поне 25 години насам в България.

Бонте неотдавна завърши Международния колеж по мениджмънт и маркетинг в София и вече успешно прилага знанията си на Сейшелите; той получи дипломата си от Максим Бехар на тържествена церемония в Сейшелския университет в присъствието на представители на правителството, посланици, почетни консули от целия свят, както и на ректора на университета.

По време на визитата си в Сейшелите почетният консул на страната в България се срещна и с вицепрезидента г-н Дани Фор и с президента основател на островната република сър Джеймс Манчам; освен това той направи свое лично дарение за болницата в района Анс Роял, Виктория.

В качеството си на почетен консул Бехар участва в годишната световна среща на сейшелските консули, организирана от сейшелското правителство.