Обратно към пълната версия на статията »

„Хюриет”: В България протестите продължават 13 дни; кабинетът няма намерение да подава оставка

„Хюриет”: В България протестите продължават 13 дни; кабинетът няма намерение да подава оставка
Част от протестиращите напуснаха района, но се заканиха, че ще дойдат отново пред Народното събрание в следобедните часове. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестите в България срещу правителството на Пламен Орешарски продължават вече 13 дни, предаде електронното издание на вестник „Хюриет“, като се позовава на Анадолската агенция.

Протестиращите, които се самоорганизират чрез социалните медии и обявиха днес сутринта новата мода на протест „На кафе пред парламента“, се събраха пред сградата на Народното събрание, скандираха лозунги като „Оставка“, „Червени комунистически боклуци“ и „Мафия“ и замеряха главния вход с домати и яйца.

Част от протестиращите напуснаха района, но се заканиха, че ще дойдат отново пред Народното събрание в следобедните часове.

Междувременно редовното парламентарно заседание в пленарна зала се провали поради липса на кворум. Министър-председателят Пламен Орешарски заедно с всички членове на кабинета изчакваше да се осигури кворумът, за да може да се разгледат неговите предложения за кадрови промени в правителството.

Той предлага Даниела Бобева да бъде избрана за вицепремер, отговарящ по икономическите въпроси.

На излизане от сградата на Народното събрание вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветелин Йовчев заяви, че „засега правителството няма намерение да подава оставка“, посочва „Хюриет“.

#протести #министри #правителство #Народно събрание #Пламен Орешарски