Обратно към пълната версия на статията »

Ангел Найденов: Въоръжените сили са в състояние да изпълняват задачите си

Ангел Найденов: Въоръжените сили са в състояние да изпълняват задачите си
Снимка: Министерство на отбраната
A A+ A++ A

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирите на видовете въоръжени сили докладваха на министъра на отбраната Ангел Найденов за състоянието и трансформирането на въоръжените сили, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

Министърът на отбраната Ангел Найденов изслуша докладите на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и висшия команден състав на Българската армия. Съвещанието се проведе в Министерството на отбраната. На него генерал Симеонов обобщи, че окомплектоваността на военните формирования позволява изпълнението на конституционните им и съюзнически задължения.

Началникът на отбраната, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и командирите на видовете въоръжени сили – на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов и на Военноморските сили контраадмирал Румен Николов, поставиха за обсъждане и проблеми, които засягат осигуряването на контингентите и формированията, реализирането на инвестиционните проекти за модернизация, както и социалния статус на военнослужещите.

От министерството на отбраната посочват, че на съвещанието е бил споделен изводът, че е необходимо да се оптимизира процесът на планиране на финансовите средства и да се усъвършенства нормативната уредба, свързана с логистичното и вещево осигуряване на формированията от видовете въоръжени сили.

„Въпреки всички затруднения въоръжените сили са в състояние да изпълняват своите мисии и задачи“, каза министърът на отбраната Ангел Найденов и подчерта, че няма да се допускат компромиси с осигуряването на контингентите и нивото на бойната подготовка. Министърът постави задача да се подготвят конкретни предложения за намирането на решения на поставените въпроси. В срещата участваха още постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Стефан Василев, директори на дирекции в Министерството на отбраната.

#Министерство на отбраната #Ангел Найденов #началник на отбраната #състояние #Въоръжени сили