Обратно към пълната версия на статията »

Драгомир Стойнев: За рестартиране на проекта АЕЦ „Белене” в близките дни не може да се говори

Драгомир Стойнев: За рестартиране на проекта АЕЦ „Белене” в близките дни не може да се говори
A A+ A++ A

За рестартиране на проекта АЕЦ „Белене“ в близките дни не можем да говорим. Това заяви на заседанието на Обществения съвет министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде агенция „Фокус“. Стойнев обясни, че в общественото пространство се е появила информация, че от 5 юни българското правителство ще стартира проекта „Белене“.

„Няма такова нещо, защото няма политическо решение“, заяви Драгомир Стойнев. Според него трябва да се актуализира икономическо-технически анализ на проекта и да се съобрази с бъдещото потребление на електроенергия през следващите години. Енергийният министър коментира още, че най-важен е резултатът, от който хората и българският бизнес да бъдат удовлетворени.

„Не трябва да се правят резки движения и да се вземат решения на парче. Грешно разбран проблем ще ни доведе и до грешна политика. Ние в момента нямаме право на грешка, ако други правителства са си позволявали да вървят по течението, да не взимат конкретни мерки, ние нямаме този шанс“, посочи още министър Стойнев и подчерта, че „от решенията, които ще се вземат, ще зависи бъдещето на страната, защото енергийната система е пред колапс“.

#политическо #решение #АЕЦ „Белене“ #Драгомир Стойнев