Обратно към пълната версия на статията »

Цветанов прави внезапни проверки на снегопочистващите фирми

Цветанов прави внезапни проверки на снегопочистващите фирми
„Установи се, че има виновни лица за създаването и задълбочаването на проблема с тежката зимна обстановка", обясни Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Внезапни проверки на снегопочистващите фирми ще се извършват на всички пътни артерии в страната.

Това заяви във вторник пред „Нова телевизия” вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов във връзка с бедственото положение в страната.

„Установи се, че има виновни лица за създаването и задълбочаването на проблема с тежката зимна обстановка по магистралите „Хемус" и „Струма", обясни той.

„АМ „Хемус" се оказа най-невралгичната точка. Там липсваше необходимата обективна информация, подавана от снегопочистващата фирма, тъй като тя не кореспондираше с тази от Областната дирекция на полицията", добави министърът.

Според Цветанов обаче трябва самите водачи да бъдат дисциплинирани на пътя и да се съобразяват с разпорежданията, които се дават от компонентите органи.

„Не може до всеки ТИР да сложим полицай", посочи вътрешният министър.

„Ние бяхме концертрирали вниманието си само и единствено, за да осигурим по-бързо пропускливостта по магистралите. Имахме техника, която беше пренасочена от София към „Струма", за да извади над 80 ТИР-а. След това тя бе пренасочена към АМ „Хемус", където извади над 100 ТИР-а", уточни Цветанов.

Въпреки цялата ситуация обаче той се похвали с добра координация между всички областни щабове в страната при създалата се бедствена обстановка.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #вицепремиер #Хемус #Струма #магистрали #бедствено положение #София #ТИР