Обратно към пълната версия на статията »

В Стара Загора започва международният кинофестивал „Златната липа“

В Стара Загора започва международният кинофестивал „Златната липа“
Фестивалът започва през уикенда в Стара Загора. Снимка: www.chambersz.com
A A+ A++ A

Международният кинофестивал „Златната липа“ започва този уикенд в Стара Загора, съобщи „Стандарт“.

„Филмите ни не са блокбъстъри - това са чувствителни ленти, истински пример за качествено европейско кино, което се отличава с eмоционалност и реалистичен поглед“, заяви режисьорът Магдалена Ралчева, директор на фестивала в ефира на News 7.

Панорамата за европейско кино ще продължи до 5 юни в Града на липите.

Режисьор на лентата „Още нещо за любовта“, Ралчева посочва, че филмите, които могат да се видят на феста, са високо оценени в техните страни - както от критиката, така и от публиката.

На кинофествала можем да видим „Още нещо...“ - последният филм на Велко Кънев, с участието и на Калин Врачански, Мария Статулова и Симеон Лютаков. Режисьорският дебют на Кристина Николова „Вяра, любов и уиски“ пък е българското предложение в конкурсната програма на „Златната Липа“. Родната лента ще се бори за приза с останалите единадесет заглавия от Сърбия, Македония, Австрия, Испания, Дания, др. В нея участват Захари Бахаров, Валери Йорданов, Лидия Инджова и македонската актриса Ана Стояновска.

Амбицията на директора на новия кинофестивал е той да се превърне в културна традиция не само за България, но и за Европа.

#Стара Загора #България #Калин Врачански #Захари Бахаров