Обратно към пълната версия на статията »

Петър Стоянович: Бог да ни е на помощ, но само с него няма да успеем

Петър Стоянович: Бог да ни е на помощ, но само с него няма да успеем
Петър Стоянович. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

За пръв път приемам толкова тържествено някакъв вид отговорност. През първите няколко седмици ще се ориентирам в детайли в положението. Това каза новият министър на културата Петър Стоянович на церемония по предаване на властта в Министерството на културата, предаде агенция „Фокус“. Мисля, че ще имаме по-малко време за веселба, отколкото за работа, като гледам ситуацията такава, каквато е, посочи Стоянович.

„Днес не мога да имам нито детайлен поглед върху подробностите, нито мога да се произнеса, освен за две-три неща, които ще направя на първо време. Ще направя максимално бързо среща с неправителствените организации и всички гилдии и съюзи, които са включени както в изработването на стратегията, така и в ежедневната работа. Ще поръчам по-детайлна снимка на състоянието на министерството. И ще проведа една много приятна и мила среща с творческите съюзи, с които иначе съм се срещал приятелски, а сега вече ще го направя като ресорен министър“, заяви Стоянович.

Той благодари на предишния министър на културата Владимир Пенев за свършената от него работа, като посочи, че той е имал само една пролет, но тази пролет е била наистина цъфтяща. „Бог да ни е на помощ, но само с него няма да успеем, трябва и ние да поработим“, каза още Петър Стоянович.

Преди два месеца и нещо се наложи да поема този тежък кръст - да стана министър на културата в служебното правителство. Това каза от своя страна Владимир Пенев.

След този кратък, но за мен напълно достатъчен срок, това беше едно полезно за мен изпитание. Надявам се по никакъв начин да не съм попречил на работата на министерството, напротив, надявам се да съм помогнал, посочи Владимир Пенев. Той благодари на всички директори на дирекции, зам.-министри, главния секретар, шофьорите и на всички хора, с които е работил в Министерството на културата.

„Надявам се, ако не сме свършили нещо много добро, да не сме объркали някои неща. Пожелавам на добър час на г-н Петър Стоянович“, каза още Владимир Пенев.

#Владимир Пенев #министър #Петър Стоянович #правителство #Орешарски