Обратно към пълната версия на статията »

ДСБ сезира антикорупционната комисия заради Цветанов

ДСБ сезира антикорупционната комисия заради Цветанов
За пръв път Цветанов признава, че у нас т.нар. независими депутати не са независими, а са зависими, защото им се плаща да гласуват с управляващото мнозинство, заяви Кънев. Снимка: ДСБ
A A+ A++ A

ДСБ ще сезира парламентарната комисия за борба с корупцията заради изявление на вицепремиера Цветан Цветанов за субсидиите на независимите депутати от 28 декември миналата година.

Това стана ясно по време на първата пресконференция на тъмносините за този сезон, съобщи БТА.

На 28 декември вътрешният министър заяви: „Това, което мога да кажа, и това, което е публично известно – има част от независимите депутати, които са прехвърли своята субсидия и я получават от политическа партия ГЕРБ за осъществяване на техния парламентарен живот“.

За пръв път Цветанов признава, че у нас т.нар. независими депутати не са независими, а са зависими, защото им се плаща да гласуват с управляващото мнозинство, заяви заместник-председателят на партията Радан Кънев.

След произнасяне на комисията ДСБ ще поиска Сметната палата да провери и движението на парите за независимите народни представители.

ГЕРБ вреди на конкурентната среда в България, смятат още от партията. След почти пълното унищожаване на малкия и атаките срещу средния бизнес остават структури, които извършват престъпления срещу конкуренцията, добави Димитър Бъчваров, член на ръководството на ДСБ.

Пример за това била цената на захарта, която за последните 8 месеца у нас е скочила около 50 на сто, като в същото време на световните и европейските пазари пада с около 20 процента.

На редовното си заседание ръководството на тъмносините е обсъдило предложения за промени в Закона за защита на конкуренцията, по които още от утре започват консултации със СДС.

Крайната цел е да се предизвика широка дискусия по този въпрос, който у нас е подценяван, обобщи Кънев.

„Бягството от отговорност е запазена марка на премиера Бойко Борисов, който досега не е завършил нито един мандат, даден му на избори“, коментира той и темата за предсрочни избори.

#ДСБ #Цветан Цветанов #вицепремиер #вътрешен министър #ГЕРБ #депутати #народни представители #Радан Кънев #Димитър Бъчваров #Бойко Борисов #премиер #мандат