Обратно към пълната версия на статията »

Няма инвеститори за Европейския спасителен фонд

Няма инвеститори за Европейския спасителен фонд
По думите на Шойбле частните инвеститори не са склонни да финансират фонда и искат допълнителни гаранции срещу инвестициите си. Снимка: „Капитал“
A A+ A++ A

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле призна, че частните инвеститори не желаят да се ангажират с финансирането на Европейския фонд за финансова стабилност.

По думите на Шойбле частните инвеститори не са склонни да финансират фонда и искат допълнителни гаранции срещу инвестициите си, предаде АФП.

„Директорът на фонда Клаус Реглинг ми каза, че трудностите при търсенето на частни инвеститори са се увеличили, тъй като те искат по-високи гаранции“, посочи в интервю Шойбле, като по този начин частично потвърди информацията, публикувана в неделя в германската преса.

„Това не означава, че фондът няма средства, миналата седмица той успешно пласира облигации“, разясни Шойбле.

Той подчерта, че появилите се трудности говорят за несигурността, която чувстват финансовите инвеститори по отношение на инвестициите в еврозоната.

В тази връзка Шойбле подчерта, че е от съществено значение прилагането на решенията за засилване на бюджетната дисциплина в европейската зона за единна валута.

#еврозона #Клаус Реглинг #Европейския фонд за финансова стабилност #Германия #Министър на финансите #Волфганг Шойбле