Обратно към пълната версия на статията »

Задържаха лъжлива служителка на МВР

Задържаха лъжлива служителка на МВР
Снимка: МВР
A A+ A++ A

Задържана е 57-годишна жена, извършвала измами, представяйки се за ръководен кадър в Министерството на вътрешните работи.

Столичанката се е представяла с името Рени Пашова и е извършила множество измами, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Във вторник т.нар. Пашова се появила в приемната на ведомството, попитала за нещо твърде незначително и после излязла навън, където я чакал млад мъж.

Служителите обаче дочули репликата: „Всичко е наред, нали ти казах, ще те назначат“.

Те поканили двамата да влязат вътре и скоро разбрали, че „клиентът“ е платил сумата от 800 лева срещу обещанието да започне работа във вътрешното министерство.

Единият от служителите си спомнил, че жената е влизала през последните дни на миналата година няколко пъти и отново е задавала странни и неясни въпроси.

Станало ясно, че тя се е представяла за ръководен кадър в министерството и обяснявала, че чрез връзките си и срещу заплащане може да съдейства за назначаване на кадри.

Оказало се, че срещу Рени Пашова има 16 заявителски материала, за аналогични престъпления е осъждана три пъти. Тя е задържана в рамките на 24 часа в столичното Първо РУП.

Гражданите, които са попаднали в измамната й мрежа, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР, обявиха от министерството.

От ведомството гарантират, че анонимността на тези граждани ще бъде запазена.

#Министерството на вътрешните работи #МВР