Обратно към пълната версия на статията »

Плевнелиев: Президентството ще е център-нападател

Плевнелиев: Президентството ще е център-нападател
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентството ще стане център-нападател по националните приоритети, оповести новоизбраният президент на Република България Росен Плевнелиев.

„Даваме нашата заявка за модерна държавност и за ускоряване на европейското развитие на България“, заяви Плевнелиев на първата си пресконференция като новоизбран президент в изборната нощ.

Кандидатът на управляващата десноцентристка партия ГЕРБ спечели 53.8% от гласовете на балотажа на президентските избори в неделя срещу 46.2% за кандидата на БСП Ивайло Калфин.

„Разбрахме ясно, че политиците са успешни тогава, когато градят доверие. Надявам се лидерите на другите партии да разберат, че агресията и миналото не печелят. Печелят бъдещето и посоката на европейското развитие на България“, каза още Плевнелиев, като изтъкна, че той ще бъде „активният президент“.

„България ще има активно, динамично президентство с отворени врати за граждански институции и региони. Искаме президентството да стане център-нападател по националните приоритети. Да стане център за визия и за приоритетите и за решенията“, декларира новоизбраният президент.

Той обеща, че президентството ще акумулира ноу-хау и дава заявка за надпартийност.

„Поехме ангажимент, че няма да разделяме. Ще работим единствено и само за обединението на нацията. Всеки ще бъде добре дошъл в обществен дебат“, обяви Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Ивайло Калфин #ГЕРБ #БСП #президентски избори #избори 2011 #избори