Обратно към пълната версия на статията »

Подпалвачът от Лос Анджелис – германец?

Подпалвачът от Лос Анджелис – германец?
Според „Лос Анджелис Таймс“, причините за палежите са спор на Буркхарт с федералните власти за имиграционния статут на неговата майка. Снимка: foxnews.com
A A+ A++ A

Полицията в Лос Анджелис арестува мъж, за когото се предполага, че е германски гражданин, във връзка с вълната от палежи на коли в американския град.

24-годишният Хари Букхарт беше арестуван на булевард „Сънсет“, след като полицията спря неговия миниван, предаде „Ройтерс“.

Ванът е бил многократно забелязван на местата, където са станали инцидентите, и е обявен за издирване.

Щетите, нанесени от серията от палежи на коли и различни постройки, които тероризираха мегаполиса по време на празничния уикенд, възлизат на над 2 млн. долара.

Сред подпалените домове е и имението на покойния солист на „Доорс“ Джим Морисън.

„Кошмарът ни, продължил цели четири дни, приключи“, заяви представителят на властите Зев Ярославски.

„Това беше истински кошмар за всички хора, които живеят в западната част на Лос Анджелис. Аз също живея там и не можех да спя добре миналата седмица заради палежите“, добави той.

Самият Буркхарт е заявил при задържането си, че е пристигнал в САЩ от Франкфурт на Майн.

Според „Лос Анджелис Таймс“ причините за палежите са спор на Буркхарт с федералните власти за имиграционния статут на неговата майка. Полицията отказа да коментира тази информация.

Буркхарт в момента се намира в градския затвор без право на освобождаване под гаранция. Предвижда се още утре да бъде изправен пред съда.

#Лос Анджелис #коли #палежи #германец