Обратно към пълната версия на статията »

Митичен бар възкръсва в Хавана

Митичен бар възкръсва в Хавана
След сериозен ремонт легендарният бар Sloppy Joe`s отново отваря врати
A A+ A++ A

Митичният бар Sloppy Joe`s в Хавана отново ще отвори врати след близо 30 г. прекъсване. По време на сухия режим в Щатите заведението е било притегателна точка за холивудски знаменитости, предава БГНЕС.

Sloppy Joe`s е създаден през 1920 г. от Хосе Гарсия, имигрант от Испания, като ресторант. Но с влизането в сила на забраната за употреба на алкохол в САЩ заведението се преквалифицира светкавично и започва да сервира около 80 вида коктейли, както и 12-годишен ром собствено производство.

Тъй като през 40-те и 50-те години на миналия век 90% от клиентите на бара са американци, в. "Лос Анджелис таймс" определя заведението като "един от най-известните барове в целия свят" и "почти имащо статута на храм". На атмосферата в Sloppy Joe`s в неговия апогей са се радвали Ерол Флин, Спенсър Трейси, Кларк Гейбъл, Хъмфри Богарт, Франк Синатра.

Барът е национализиран, след като революционерите на Фидел Кастро взимат властта през 1959 г., започва да запада, и най-накрая преди около 30 г. хлопва кепенци. Сегашните му собственици имат намерението да върнат старата слава на заведението, което е възстановено в оригиналния си вид.

#Синатра #бар #Куба #Хавана #ром