Обратно към пълната версия на статията »

Образователният министър обеща работа на учителя, танцувал "Харлем шейк"

Образователният министър обеща работа на учителя, танцувал "Харлем шейк"
Христо Данев няма да се върне в същото училище, тъй като колегите му не го искат, но ще му бъде намерена работа в друго училище, обеща образователният министър проф. Николай Милошев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"В най-кратък срок ще бъде намерено място в друго училище на учителя по английски език Христо Данев и аз ще бъде гарант за това", обеща министърът на образованието, младежта и науката проф. Николай Милошев", след като се срещна с пловдивския преподавател, съобщи БТА.

Данев бе освободен от работа в началото на март заради това, че е танцувал с учениците си "Харлем шейк" в двора на гимназията.

Министърът допълни, че Данев няма да се върне в същото училище заради колегите си, които пред него са заявили, че не го искат обратно.

"Разбрах, че Данев е човек, който с цялото си сърце се мъчи не само да издигне престижа на учителската си професия, но и да покаже, че учителите от това време трябва да имат по-различен подход към децата", допълни проф. Милошев.

За да се случат промените в образованието и те да бъдат качествени и устойчиви, не бива да се опитваме да ги правим на революционен принцип, коментира проф. Милошев действията на младия преподавател.

На въпрос какво ще каже на родителите, които заявих, че ако учителят не бъде върнат ще изтеглят децата си, министърът отговори: "ако направят това, аз лично ще ги акламирам - нека да преместят децата, ако смятат, че това е добрият, истинският учител, може би с главни букви".

Родители на ученици от класа на преподавателя изпратиха жалба с подписка до служебния министър на образованието с искане Данев да се върне на работа, защото мотивира децата им.

#проф. Николай Милошев #Христо Данев #танц #учител