Обратно към пълната версия на статията »

Премиерът: Целта ни е да организираме избори, а не да участваме в тях

Премиерът: Целта ни е да организираме избори, а не да участваме в тях
Мартин Димитров и Иван Костов се срещнаха със служебния премиер Марин Райков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Основната цел на това правителство е да организира избори, а не да участва в тях, заяви премиерът Марин Райков на пресконференция в Министерския съвет след среща със съпредседателите на парламентарната група на Синята коалиция в 41-вото народно събрание Иван Костов и Мартин Димитров.

„Казвам това по отношение на тези, които се съблазняват да превърнат служебното правителство в боксова круша поради това, че вероятно им е по-трудно да формулират някакво друго политическо послание“, заяви министър-председателят, цитиран от агенция „Фокус“.

Според него купуването на гласове е порочна практика, която служебният кабинет ще се опита да пребори. Именно това е смисълът на Изборния борд, който ще бъде създаден.

Той е помолил Иван Костов и Мартин Димитров да препоръчат участници в Изборния борд.

По отношение на казуса с „Информационно обслужване“ Райков припомни, че на 26 март изтича срокът за подаване на документи за участие в търга за преброител на изборните резултати.

„Ние сме отворени, нека да видим кои са фирмите, които ще подадат документи, и да преценим по един спокоен и хладнокръвен начин коя би била най-подходяща да поеме тези функции, които цялото общество очаква“, коментира Райков.

#Марин Райков #Министерски съвет #Синята коалиция #Иван Костов #Мартин Димитров #избори