Обратно към пълната версия на статията »

Църквата в Пампорово получи сметка за ток за над 2000 лв.

Църквата в Пампорово получи сметка за ток за над 2000 лв.
Януарската сметка на храма е с около 600 лева повече от обичайното. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Януарската сметка за ток на църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в Пампорово е на стойност 2264 лв., съобщиха от Сдружение „Християни“.

Това е с около 600 лв. повече от обичайните сметки на църквата за миналия януари или за декември, се посочва в съобщението, цитирано от БТА и „Дневник“.

От електроразпределителното дружество ЕВН са отклонили молбата на ктиторското сдружение за разсрочено плащане на сумата с мотив, че през годината е имало забавени плащания.

Затова в храма ще бъде поставена дарителска каса за събиране на средства за плащане на непосилната сметка.

Молитвеният дом се отоплява с парно на ток, но толкова голяма месечна сметка се получава за първи път.

Храмът в курорта все още се стопанисва от сдружението, тъй като не е приключила процедурата по прехвърляне на имота към Българската православна църква.

Предишният случай, в който храм получи непосилна за плащане сметка за ток, беше в края на февруари, когато митрополитският храм „Света Марина“ в Пловдив бе на път да остане без ток заради сметка от близо 3000 лв.

Храмът също обяви, че събира дарения за плащането на сумата, а часовникът марка „Ролекс“ на пловдивския митрополит Николай ще бъде продаден на търг, за да се съберат също пари за погасяване на дълга.

#Пампорово #Пловдив #ЕВН #митрополит Николай