Обратно към пълната версия на статията »

БЕХ: Ситуацията е тежка, но енергийният сектор не е пред срив

БЕХ: Ситуацията е тежка, но енергийният сектор не е пред срив
ТЕЦ „Марица-изток 2“ и АЕЦ „Козлодуй“ имат печалби за 2012 г. съответно 114 млн. лв. и 158 млн. лв., подчерта шефът на БЕХ Михаил Андонов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Енергийният сектор не е пред срив, заяви изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Михаил Андонов на извънреден брифинг в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

„Стига толкова коментари, че енергийният сектор е пред срив, наистина ситуацията е тежка, има протести, но искам да опровергая този извод“, подчерта Андонов, цитиран от БГНЕС.

Изказването му бе по повод изявлението на лидера на БСП Сергей Станишев, че сегашното управление съзнателно води държавния енергиен сектор към срив.

„ТЕЦ „Марица-изток 2“ и АЕЦ „Козлодуй“ имат печалби за 2012 г. съответно 114 млн. лв. и 158 млн. лв. Сами можете да си направите простата сметка кой е пред фалит“, подчерта Андонов.

Шефът на БЕХ призова производителите на скъпа енергия да се самоограничат и да помогнат на системата.

„Ние сме готови и да тръгнем към свободния пазар, в регулирания пазар ще останат само защитените - потребителите“, добави той.

„Ако се пипат цените, това трябва да се прави за всички - както за производителите, за търговците, така и за потребителите“, категоричен е Михаил Андонов.

#БЕХ #Михаил Андонов #Сергей Станишев #ТЕЦ "Марица-изток 2" #АЕЦ "Козлодуй"