Обратно към пълната версия на статията »

Идентифицираха тялото на Живко Жеков

Идентифицираха тялото на Живко Жеков
Последно на 11 декември Бойка Жекова е получила sms от съпруга си Живко, че е пристигнал на платформата, качва се на сондата и тръгва за Сахалин. Снимка: 24 часа
A A+ A++ A

Тялото на българина Живко Жеков, който загина при потъване на петролната платформа „Колская” в Охотско море, е идентифицирано.

Следствието е разпознало шестима загинали при потъването на руската петролна платформа, което се случи преди около седмица в Охотско море, съобщи представител на Далекоизточното следствено управление по транспорта, цитиран от РИА „Новости".

По-рано беше обявено, че в четвъртък са разпознати още 11 загинали. Сред разпознатите днес е и загиналият български гражданин – Живко Жеков от Варна. По информация на източника у жертвите са били открити техните документи.

Това са: В.В. Помазан от Мурманска област; Н.Е Прохоренко от Мурманска област; Р.Н. Тихонов от Мурманска област; А.Н. Филимонов от Мурманска област; С.В. Шкабидоров от Сахалинска област; Живко Жеков от България.

Платформата „Колская", която беше взета на буксир от Камчатка за Сахалин, се преобърна на 18 декември.

Тогава бушуваше буря, вълните бяха с височина 5-6 метра, а температурата на водата – около нула градуса.

Инцидентът стана на 200 км от Сахалин. Платформата потъна напълно. От 67 души, намиращи се на нея, бяха спасени 14. От водата са извадени 17 тела.

#Живко Жеков #Колская #петролна платформа #Сахалин #Мурманска област #България #Охотско море #Камчатка