Обратно към пълната версия на статията »

Симеон Сакскобургготски: Политическите сили да проявят отговорност

Симеон Сакскобургготски: Политическите сили да проявят отговорност
Обичайна демократична практика e правителството да подаде оставка, коментира Симеон Сакскобургготски. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

„Призовавам политическите сили да проявят отговорност и патриотизъм, за да се запази стабилността“, заяви бившият премиер Симеон Сакскобургготски в съобщение, публикувано на официалната му страница.

„Гражданските протести, макар и неособено желани, са част от нормално функциониращата демокрация. Достатъчно е да погледнем множеството демонстрации в Гърция, Испания, Словения и други европейски държави“, се посочва още в изявлението на Симеон Сакскобургготски.

„Обичайна демократична практика e и решението на правителството да подаде оставка. Предполагам, че за този акт управляващите имат достатъчно основателни и добре анализирани мотиви, които трябва да приемем и уважим“, заявява бившият министър-председател.

„Призовавам обаче в настоящия момент всички политически сили да проявят отговорност и патриотизъм, да обединят усилията си, за да бъде запазена стабилността в държавата до демократичното избиране на ново правителство, което да реши проблемите, довели до сегашната ситуация“, казва Симеон Сакскобургготски.

#Симеон Сакскобургготски #оставка на правителството #протести #Гърция #Испания #Словения