Обратно към пълната версия на статията »

Бербатов вкара първия си гол за сезона

Бербатов вкара първия си гол за сезона
В мача срещу „Фулъм“ Бербатов вкара първия си гол за „Юнайтед“ през този сезон. Снимка: manager.bg
A A+ A++ A

Димитър Бербатов вкара красив гол с пета при победа на „Манчестър Юнайтед“ с 5:0 при гостуването на „Фулъм“ снощи в мач от 17-ия кръг на Висшата лига на Англия.

Това бе първо попадение за българина през този сезон във Висшата лига и 50-о за него с екипа на „червените дяволи“, съобщи БГНЕС, позовавайки се на „Ройтерс“.

Бербатов се появи в игра в 76-ата минута на мястото на Дани Уелбек, а в 90-ата минута вкара с пета след пас на Антонио Валенсия от десния фланг.

Преди това за „Манчестър Юнайтед“ се бяха разписали Дани Уелбек, Уейн Рууни, Луиш Нани и Райън Гигс.

„Манчестър Сити“ пък спечели с 3:0 срещу „Стоук Сити“ и спря серията на „грънчарите“ от четири поредни победи.

Серхио Агуеро вкара два гола, а третото попадение бе дело на Адам Джонсън. По този начин „Сити“ ще бъде на върха в класирането на английския футболен елит по Коледа за първи път от 1929 година насам.

„Гражданите“ водят на „Манчестър Юнайтед“ с две точки. Стилиян Петров игра цял мач за „Астън Вила“, но неговият отбор падна с 1:2 у дома от „Арсенал“ в друг мач от кръга.

„Нюкасъл“ загуби с 2:3 у дома от „Уест Бромич Албиън“, „Евертън“ победи с 1:0 „Суонзи Сити“, „Съндърланд“ спечели с 3:2 като гост на „Куинс Парк Рейнджърс“, а „Уигън“ и „Ливърпул“ направиха 0:0 в останалите мачове, които се играха снощи.

Довечера пък е лондонското дерби между отборите на „Тотнъм“ и „Челси“.

#Бербатов #Димитър Бербатов #„Фулъм“ #„Манчестър Юнайтед“